Feng Shui Energie Qi
Qi (chi) reprezinta forta vietii, un flux de energie pozitiva sau negativa, invizibila ce curge atat prin corpul uman, prin cladiri, cat si prin intreaga natura
Profesorul Max Knoll sugerează în lucrarea sa din 1951 că energia Qi este o formă de radiație solară. Energia Qi, numită și suflul cosmic al dragonului, joacă un rol important în practica feng shui.
Simțirea calității energiei Qi dintr-o locație este primul pas în crearea unui bun feng shui, fie că se vorbește de orientarea și vârsta unei clădiri, de calitatea unui teren sau de vegetația din natură.
Locuința sau locul de la muncă reflectă situația financiară, starea emoțională și echilibrul persoanei care le folosesc.
Calitatea energiei Qi trece de la pozitivă la negativă de-a lungul timpului, de aceea este foarte important ca Qi-ul să fie menținut în mișcare și să fie îmbunătățit cu ajutorul metodelor feng shui.
Transformarea energiei Qi în natură
Energia Qi originară se divide în energie de tip Yin cu polaritate negativă și energie de tip Yang cu polaritate pozitivă. Deoarece polul negativ se atrage cu polul pozitiv, cele două energii complementare dau naștere simbolului Tao.
Din miscarea energiilor Yin (linie întreruptă) și Yang (linie continuă) iau naștere cele 8 trigrame fundamentale.
Aceste 8 trigrame dau naștere celor 5 elemente care interacționează între ele și formează lumea materială cu formele, culorile și materialele sale.
În imaginea de mai jos apare procesul de transformare a energiei Qi (bazele Taoismului):
Citește și: