Slăbește sănătos cu coada calului – planta cu doar 0.28 calorii/100gr
Coada – calului (Equisetum arvense și E. maxima) este o plantă medicinală cu tulpini de un verde deschis, cu frunze subțiri, așezate ca o coadă de cal.
Coada – calului este o plantă de leac cunoscută și folosită de mai bine de 400 de milioane de ani, datorită proprietăților sale excepționale. În terapie se folosesc părțile aeriene ale plantei, disponibile în orice farmacie sau magazin naturist. Planta trebuie depozitată la întuneric şi în recipiente bine închise.
Beneficiile plantei sunt multiple pentru sănătate, datorită numărului mare de minerale şi alți constituenţi benefici: mangan, calciu, fier, favonoizi, esteri ai acidului cafeic, saponine, taninuri, alcaloizi, fitosteroli, glicozide, siliciu.
Ceaiul de coada - calului se prepară din 2 linguriţe plantă uscată peste care se adaugă 250 ml apă fierbinte. Se lasă la infuzat 5-10 minute, apoi se strecoară. Ceaiul poate fi consumat de 2-3 ori pe zi.
Valoare nutrițională pentru 100 grame coada – calului
Calorii: 0.28
Proteine: 0.07
Lipide: 0
Carbohidrați: 0.16
Beneficiile consumului de ceai de coada – calului
- are un conţinut ridicat de compuşi de siliciu care ajută la susţinerea oaselor puternice şi sănătăţii pielii, părului şi unghiilor;
- conţinutul mare de siliciu ajută la combaterea şi tratarea aterosclerozei, prin prevenirea rigidizării şi sclerozării pereţilor vasculari;
- elimină excesul de lichide din organism (diuretică), prin conținutului său bogat în potasiu, flavonoide și saponine, fiind recomandată pentru a combate retenția de lichide, edemele, reumatita, guta, calculii renali și infecțiile urinare;
- este depurativă, eliminând toxinele din corp;
- este bogată în minerale ideale pentru menținerea sănătății oaselor, pentru prevenirea fragilizării acestora (osteoporoză, carii dentare) sau pentru a grăbi vindecarea leziunilor osoase; totodată, combate stresul, epuizarea, oboseala, convalescența și anemia;
- ajută la slăbit, prin proprietățile sale diuretice; în plus, amplifică efectul dietelor, prin mărirea intensității proceselor de eliminare pe cale renală și digestivă;
- îmbunătățește flexibilitatea tendoanelor, fiind indicată celor care realizează exerciții fizice intense;
- ameliorează efectele bronşitelor, gripelor și tusea uscată, având efecte antiseptice (mai ales antibacteriene),
- contribuie la refacerea rapidă a țesuturilor distruse de infecții;
- tratează hemoroizii, având activitate antiinflamatoare și hemostatică, întărește pereții vaselor sangvine și împiedică dezvoltarea hemoroizilor.
Autor: Roxana Florescu, publicat la data 20.07.2023
ÎNSCRIE-TE PENTRU A OBȚINE
10% WELCOME GIFT
LA ORICE COMANDĂ!