Secretul siluetei perfecte. Pentru a vă menţine silueta, nu țineți diete
Pentru a vă menţine silueta şi a nu ajunge la diete , în primul rând ar trebui să adoptați un alt stil de viaţă. Cuvantul „dietă” ar trebui înţeles ca „mod de viaţă”.
Ce înseamnă asta?
În primul rând igiena matinală zilnică în cadrul căreia foarte importante sunt şi curăţarea limbii şi a nasului, prima fază a detoxifierii.
Paharul de apă cu lamâie cu 30 min înainte de masă.
Urmează micul dejun (ora 7:00 - 9:00), care este poate cea mai importantă masă a zilei şi nu ar trebui evitat sub nici o formă. Ovăzul este o sursă alimentară foarte bună pentru un mic dejun sănătos şi săţios ce poate fi consumat în multe variante: terci de ovăz (porridge) sau shake de ovăz cu fructe, de exemplu.
Gustarea (ora 10:00 – 11:00) poate fi un fruct sau câteva seminţe, nuci, migdale etc sau chiar o prăjiturică fără zahăr sau un cubuleţ de ciocolată neagră.
La prânz (ora 13:00 – 15:00) se poate servi o supă/o ciorbă, sau friptură cu garnitură de orez cu legume, sau salată.
Urmează din nou gustarea (ora 16:00 – 17:00), care de data aceasta ar fi bine să fie un fruct.
La cină (ora 18:00 – 20:00) se poate servi o salată, peşte sau pui pe grătar cu legume.
Înainte de culcare, cu cel puţin o oră, pentru a asigura şi hidratarea organismului pe timpul nopţii se poate consuma un măr.
Foarte importantă este cantitatea. În cazul în care nu doriți să ajungeți la diete, ar trebui limitată porţia de mâncare, bineînţeles ţinând cont şi de vârstă, nevoi, intoleranţe, solicitarea din timpul zilei etc.
Un alt aspect foarte important este acela că farfuria corectă ar putea să conţină, dar nu zilnic, ¼ proteină + ¼ carbohidraţi + ½ legume, salată. Şi să nu uităm de combinaţiile alimentare.
Fiecare își poate crea propria dietă pentru că fiecare îşi cunoaşte cel mai bine organismul. Încercaţi să mâncaţi de toate, cu moderatie. Cumpătarea este cheia.
„Dietă” ar trebui să însemne o alimentaţie echilibrată care să ne asigure o greutate corporala cu care să ne simţim bine, să fim sănătoşi, sătui şi mulţumiţi. Şi să nu uităm de factorul psihologic, despre care vom discuta într-un alt articol.
Mâncaţi ca să trăiţi, nu trăiţi ca să mâncaţi!
Autor: Moni Paraschiv, publicat la data 03.12.2020
ÎNSCRIE-TE PENTRU A OBȚINE
10% WELCOME GIFT
LA ORICE COMANDĂ!