Transport gratuit peste 145 lei
 
 

Elimină apa excesivă din organism. Tot ce nu știai despre frunzele de păpădie

Elimină apa excesivă din organism. Tot ce nu știai despre frunzele de păpădie
proprietati papadie

Frunzele de păpădie (Taraxacum officinale) sunt printre primele verdețuri de primăvară cu efecte detoxifiante cu totul excepționale. Păpădia este o plantă

cu frunze lungi, crestate și cu flori galbene grupate în capitule. Este găsită pretutindeni, de la câmpie până în zona subalpină, prin locuri necultivate și pe marginile drumurilor.

Frunzele de păpădie abundă în fier, calciu, vitamina A, C și K, iar folosite în mod regulat în dietă, pot face minuni pentru sănătate. Din frunzele uscate se pot prepara ceaiuri (2 linguriţe de păpădie la 200 ml de apă). Se beau 3 căni de ceai pe zi.

Mod de consum

Frunzele se culeg în luna aprilie, înainte ca planta să înflorească, și se consumă proaspete, crude, cât mai fragede (au gust amărui), sub formă de salate, fierte în aburi sau ca ingredient în supe, ciorbe și sendvișuri, smoothie-uri (câteva frunze de păpădie, o mână de spanac, o mână de urzici, o banană, apă, miere, zeamă de la o jumătate de lămâie).

Cea mai recomandată varianta este cea sub formă de salată:

- frunzele crude se spală și se taie mărunt, se amestecă cu mărar și pătrunjel, se adaugă puțin ulei (presat la rece) și o jumătate de linguriță de oțet de mere organic.
- se lasă cinci minute, apoi se consumă fără nimic altceva (eventual doar cu o felie de pâine neagră).

Salata din frunze de păpădie se consumă de două - trei ori pe zi, la începutul meselor.

Valori nutriționale pentru 100 grame frunze de păpădie

Calorii: 44
Proteine: 2.7
Lipide: 0.3
Carbohidrați: 9.2
Fibre: 3.5

Beneficiile frunzelor de păpădie

̶ datorită substanţelor amare pe care le conţin, frunzele de păpădie detoxifică ficatul şi bila;

̶ inulina conținută este un excelent drenor al intestinului şi al ficatului, dar şi un hipoglicemiant redutabil;

̶ au efecte directe de scădere a glicemiei, favorizând o eliberare gradată a zaharurilor din alimente în sânge, ceea ce ajută la o stabilizare a glicemiei;

̶ stimulează producţia de bilă şi evacuarea sa din colecist, prevenind şi eliminând rapid crizele biliare;

̶ uşurează digestia, fiind utile persoanelor cu gastrită hipoacidă, dispepsie, sindrom de malabsorbţie;

̶ în hepatită, au efecte antiinflamatoare asupra ficatului, stimulând funcţia sa de filtrare a sângelui, favorizând reducerea sa în volum şi eliminând durerile la nivelul abdomenului;

̶ sunt un excelent diuretic, ajutând la eliminarea apei în exces din organism, reglând activitatea ficatului, favorizând scăderea în greutate, curățind și întărind pereții vaselor de vase şi scăzând în mod implicit tensiunea arterială;

̶ sunt bogate în calciu, esenţial în creşterea şi întărirea oaselor;

̶ au o cantitate bogată de fier, care păstrează sistemul imunitar sănătos și ajută organismul să producă energie.

Autor: Maria Poinescu, publicat la data 15.10.2022

Viziteaza magazinul online

ÎNSCRIE-TE PENTRU A OBȚINE

10% WELCOME GIFT

LA ORICE COMANDĂ!

URMARITI-NE
Aboneaza-te la noutati si primesti 10% la urmatoarea comanda!
© Copyright Zodiacool SRL 2017-2024 Toate drepturile rezervate • RO37138640 • J22/456/2017 • Autorizație metale și pietre prețioase nr. 11837 • Gestionează preferințe cookies
0750619109
Acest site folosește cookie-uri
Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosesc site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. Prin continuarea navigării, ești de acord cu Politica de Cookies.