Transport gratuit peste 145 lei
 
 

Descoperă proprietățile miraculoase are busuiocului

Descoperă proprietățile miraculoase are busuiocului
beneficiile busuiocului

Busuiocul (denumirea științifică: Ocimum basilicum) este o plantă anuală de mici dimensiuni, agreată de gurmanzi și renumită pentru proprietățile sale terapeutice. Are tulpini ramificate de

la bază, frunze ovale, opuse, flori albe, albe-rozalii, așezate în inflorescențe. Busuiocul este bogat în magneziu, fosfor, fier, calciu, vitamina A, grupul vitaminic B, uleiuri volatile.

În bucătărie, busuiocul este un condiment foarte apreciat. Se folosește proaspăt sau uscat, în sosurile albe sau de tomate, pentru pizza, paste, salate și nu numai.

În salate, busuiocul se combină foarte bine cu frunze de pătrunjel, de mentă, cu roșii tăiate mărunt și cu frunze de salată verde. În cazul mâncărurilor preparate termic, adăugarea busuiocului se face de obicei la finalul preparării, pentru a nu i se compromite aroma.

Valori nutritive pentru 100 grame busuioc proaspăt (verde)

Calorii: 27
Proteine: 2.5
Lipide: 0.6
Carbohidrați: 4.3
Fibre: 3.9

Valori nutritive pentru 100 grame busuioc uscat

Calorii: 251
Proteine: 14.4
Lipide: 4
Carbohidrați: 61
Fibre: 40.5

Beneficiile busuiocului

- principiile active din busuioc ajută la o mai bună oxigenare celulară, alungând stresul;

- tonifică sistemul nervos, are acțiune antidepresivă și alungă oboseala cronică;

- elimină durerile de cap prin ȋmbunătățirea circulației cerebrale, deblocarea colecistului și a tranzitului intestinal;

- are efecte antivirale, prevenind complicațiile gripei, reduce stările de disconfort din timpul bolii;

- are efecte antiinflamatoare articulare puternice, reducând durerea și rigiditatea articulară;

- acționează la nivelul papilelor gustative și al sistemului nervos central, eliminând stările de greață;

- acționează direct asupra celulelor hepatice, crescând viteza de metabolizare a toxinelor;

- are efecte antibiotice, antimicotice și antivirale, prevenind complicațiile infecțiilor reno-urinare;

- are efect antioxidant, inhibând oxidarea colesterolului ‘„rău’’, prevenind bolile de inimă și arteroscleroza;

- proprietățile sale antimicrobiene fac din busuioc un antibiotic eficient;

- reduce inflamația în corp, inhibând eliberarea de citokine proinflamatoare;

- acționează la nivel celular, împotriva procesului de îmbătrânire a organismului.

Autor: Roxana Florescu, publicat la data 04.07.2019

Alte persoane au căutat și
Viziteaza magazinul online

ÎNSCRIE-TE PENTRU A OBȚINE

10% WELCOME GIFT

LA ORICE COMANDĂ!

URMARITI-NE
Aboneaza-te la noutati si primesti 10% la urmatoarea comanda!
© Copyright Zodiacool SRL 2017-2024 Toate drepturile rezervate • RO37138640 • J22/456/2017 • Autorizație metale și pietre prețioase nr. 11837 • Gestionează preferințe cookies
0750619109
Acest site folosește cookie-uri
Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosesc site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. Prin continuarea navigării, ești de acord cu Politica de Cookies.