Agarul, gelatina cu beneficii incredibile pentru organism
Agar - agarul este o gelatină vegetală obținută din algele roșii numite agarophite, din mările Asiei, având o putere de gelifiere mai mare decât gelatina
obținută din colagen animal. Acest produs organic este mult mai sănătos decât gelifianții din comerț, bogați în E-uri. Este extrem de bogat în calciu, iod, fosfor și fier și nu are multe calorii, grăsimi, carbohidrați sau zahăr. Se găsește sub formă de pulbere sau fulgi și poate fi achiziționat din magazinele naturiste sau din cele care comercializează produse bio.
Regulă generală:
Se folosește o lingură de agar fulgi la o cană de lichid (250 ml), sau o linguriță de agar pudră pentru aceeași cantitate de lichid.
Este folosit în industria alimentară la prepararea cremelor, budincilor, bomboanelor, înghețatei, jeleurilor, supelor, sosurilor, raciturilor vegetariene, fructelor conservate, etc.
Valori nutriționale pentru 100 de grame agar - agar
Calorii: 191
Proteine: 2
Lipide:0.3
Carbohidrați: 10
Fibre: 70
Beneficii agar – agar
- ajută la prepararea de deserturi sănătoase;
- este foarte ușor de digerat, inclusiv de copii foarte mici sau de bătrâni/bolnavi;
- ajuns în organism, absoarbe lichidele și își mărește volumul, captând grăsimile și zaharurile;
- este eliminat cu grăsimi și zaharuri cu tot (nefiind digerat de organism);
- absoarbe imediat glucoza și previne stocarea în organism a grăsimilor sau a zahărului în exces;
- controlează nivelul de colesterol din sânge;
- acționează ca un laxativ, tratând problemele digestive (ficat leneș, constipație, tranzit intestinal lent, toxine în exces).
Autor: Roxana Florescu, publicat la data 04.07.2020
ÎNSCRIE-TE PENTRU A OBȚINE
10% WELCOME GIFT
LA ORICE COMANDĂ!