Transport gratuit peste 190 lei
 
 

5 Plante aromatice care aduc beneficii în bucătărie

5 Plante aromatice care aduc beneficii în bucătărie
plante aromatice bucatarie

O bucătărie veselă este o bucătărie verde, decorată cu plante aromatice în orice sezon, pentru beneficii maxime. Cele mai bune plante decorative pentru

bucătărie sunt acelea care fac bucătăreasa veselă și mâncarea mai bună, adică plantele aromatice. Acestea sunt ușor de întreținut la interior, chiar și în sezonul rece, atâta vreme cât beneficiază de condiții optime de lumină, umiditate și căldură.

Cel mai bine este să folosim plante aromatice proaspete, având în vedere că frunzele acestora au vezicule ce conțin uleiuri aromatice, care se volatilizează sau își pierd o parte din proprietăți în primele 30 de minute după recoltare.

Iată o listă cu 5 plante care aduc beneficii pentru sănătate și, în plus, dau o savoare deosebită preparatelor culinare:

1. Busuiocul nu numai că este o plantă biblică care ne purifică mintea și sufletul de emoții și gânduri negative, dar are și capacitatea de a stimula sistemul digestiv. Busuiocul îmbunătățește circulația sângelui și funcțiile sistemului imunitar. Scade nivelul de colesterol și glicemia.
În bucătărie, busuiocul se poate adăuga la supe, sosuri, salate, paste, preparate cu carne și legume, ceai.

2. Rozmarinul este o altă mare vedetă în bucătărie, fiind cunoscut pentru efectele sale benefice asupra sănătății psihice, ajută la eliminarea stresului, îmbunătățește puterea de concentrare. Rozmarinul se poate adăuga în mâncăruri cu peşte, orez, carne, cartofi.

3. Nimic nu se compară cu mirosul special de mentă, recomandată împotriva durerilor de cap, în caz de tulburări digestive, greață, astm. Menta conține uleiuri esențiale cu efect de stimulare a performanțelor mentale. Menta se poate folosi pentru a se face infuzie, dar se poate adăuga și în preparatele din carne, prăjituri, sucuri de fructe.

4. Salvia se remarcã prin proprietatea sa de a reduce mirosul neplăcut de transpiraţie, acționează asupra sistemului digestiv, elimină balonarea, liniștește mintea agitată. Frunzele de salvie se adaugă în mâncărea cu peşte, fasole, carne.

5. Cimbrul este planta aromatică ce face digestia mai rapidă și parfumează respirația, are efecte curative în bolile respiratorii. Ceea ce se cunoaște mai puțin despre cimbru este că acesta ajută și la menținerea frumuseții, a tinereții.

Autor: Maria Astra, publicat la data 31.05.2018

Taguri: uleiuri esentiale

Alte persoane au căutat și
Viziteaza magazinul online

ÎNSCRIE-TE PENTRU A OBȚINE

10% WELCOME GIFT

LA ORICE COMANDĂ!

URMARITI-NE
Aboneaza-te la noutati si primesti 10% la urmatoarea comanda!
© Copyright Zodiacool SRL 2017-2025 Toate drepturile rezervate • RO37138640 • J22/456/2017 • Autorizație metale și pietre prețioase nr. 11837 • Gestionează preferințe cookies
0750619109
Sign in with GoogleSign in with Google
Acest site folosește cookie-uri
Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosesc site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. Prin continuarea navigării, ești de acord cu Politica de Cookies.