Transport gratuit peste 145 lei
 
 

Un desert ideal pentru mesele în familie – prăjitura Valurile Dunării

Un desert ideal pentru mesele în familie – prăjitura Valurile Dunării
prajitura valurile dunarii

Gustul prăjiturii Valurile Dunării nu se lasă mai prejos față de aspectul acesteia. În primul rând, va atrage atenția prin aranjarea frumoasă a

straturilor, iar în al doilea prin aromele desăvârșite. Prăjitura Valurile Dunării este perfectă pentru momentele în care aveți mulți invitați la masă, pe care vreți să îi răsfățați.

Vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

1. Pentru blat:

350-400 grame de făină
4 ouă
150 ml de lapte
150-170 de grame de zahăr
150 ml de ulei
250 de grame de vișine
1 plic de praf de copt
2 linguri de cacao

2. Pentru cremă:

1 plic budincă de vanilie
400 ml de lapte
4 linguri de zahăr
200 ml frișcă lichidă
1 esență de vanilie

3. Pentru glazură:

100 ml de frișcă lichidă
100 de grame de ciocolată amăruie

Mod de preparare:

Vom începe cu pregătirea blatului, iar pentru asta va fi nevoie să batem bine zahărul cu ouăle, până obținem o compoziție cremoasă. Apoi, adăugăm uleiul și laptele, amestecând continuu și la final punem făina și praful de copt. Amestecăm bine, până se omogenizează compoziția, care aoi trebuie împărțită în două părți egale. Într-una dintre jumătăți se pune cacaua. Se lasă la răcorit, dacă se poate peste noapte.

Se toarnă compozitia albă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se adaugă vișinile și se pune la coptor, la foc mediu, pentru aproximativ 20 min. Procedăm la fel și cu cealaltă jumătate.

Până se coc blaturile, pregătim crema. Astfel, punem pe foc laptele, zahărul, esența și budinca de valinie, amestecând continuu, până începe să se îngroașe compoziția. Din acel moment, se lasă la răcorit, amestecând din când în când. Se pregătește frișca și se toarnă peste budincă, amestecând până de omogenizează.

Se pune în tavă blatul alb, apoi cel cu cacao, iar deasupra budinca. A venit momentul pentru ultimu strat – glazura, pentru care topim ciocolata împreună cu frișca lichidă, apoi se lasă la răcit. În final, turnăm glazura peste prăjitură și trasăm „valuri” pe prăjitură cu o furculiță.

Poftă bună!

Autor: Maria Poinescu, publicat la data 14.10.2020

Viziteaza magazinul online

ÎNSCRIE-TE PENTRU A OBȚINE

10% WELCOME GIFT

LA ORICE COMANDĂ!

URMARITI-NE
Aboneaza-te la noutati si primesti 10% la urmatoarea comanda!
© Copyright Zodiacool SRL 2017-2024 Toate drepturile rezervate • RO37138640 • J22/456/2017 • Autorizație metale și pietre prețioase nr. 11837 • Gestionează preferințe cookies
0750619109
Acest site folosește cookie-uri
Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosesc site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. Prin continuarea navigării, ești de acord cu Politica de Cookies.