Transport gratuit peste 190 lei
 
 

Trucul care te ajută să nu mai dai laptele în foc!

Trucul care te ajută să nu mai dai laptele în foc!
despre lapte

Dacă doriți să evitați ca laptele să dea în foc și să vă bucurați de un gătit mai eficient și plăcut, încercați acest truc simplu cu o lingură de lemn peste vasul în care fierbe laptele.

Este o metodă eficientă și practică, care vă poate ajuta să preveniți incidentele neplăcute în bucătărie și să vă bucurați de rezultatele delicioase ale preparatelor voastre culinare

Nu este un lucru dificil să pui laptele la fiert. Cu toate acestea, mulți dintre noi obișnuim să uităm de el și să ne confruntăm cu o situație nu tocmai plăcută. Într-o secundă de neatenție, laptele poate da în foc. Motivul? Apa se evaporă din lapte, iar aburul rezultat începe să se ridice la suprafață, ca și grăsimile din lapte, de altfel. Stratul de grăsimi împiedică aburul să se ridice, acesta din urmă ridicându-se odată cu laptele. Prin urmare, suntem nevoiți să supraveghem cu atenție laptele. Există însă și o metodă mai simplă pentru a nu da laptele în foc.

Pune o lingură de lemn peste vasul cu lapte.

O lingură de lemn pusă deasupra vasului în care fierbe laptele ne poate salva. În spuma din apa care fierbe, bulele sunt pline cu abur, nu cu aer. Dacă bula atinge orice are o temperatură mai mică de 100 grade Celsius, aburul se va condensa imediat, iar aceasta sparge bula.

Puteți observa acest efect suflând pe spuma care fierbe. Presupunând că respirația voastră are o temperatură mai mică de 100 grade Celsius, veți vedea cum spuma se retrage. Astfel, lingura de lemn va sparge bulele pur și simplu prin faptul că este rece (sau cel puțin mai rece de 100 C).

Trucul e valabil și atunci când fierbem apă, ciorbe sau diverse alimente precum paste etc. Lingura de metal nu are același efect! Din nou, lingura poate avea sau nu un efect semnificativ, în funcție de cât de repede se încălzește. Se presupune că lingurile de metal nu au acest efect, deoarece se încălzesc prea repede.

Un truc pe cât de simplu, pe atât de eficient. Ne face viața mai ușoară în bucătărie, iar gătitul poate deveni o adevărată bucurie.

ste un lucru dificil să pui laptele la fiert. Cu toate acestea, mulți dintre noi obișnuim să uităm de el și să ne confruntăm cu o situație nu tocmai plăcută. Într-o secundă de neatenție, laptele poate da în foc. Motivul? Apa se evaporă din lapte, iar aburul rezultat începe să se ridice la suprafață, ca și grăsimile din lapte, de altfel. Stratul de grăsimi împiedică aburul să se ridice, acesta din urmă ridicându-se odată cu laptele. Prin urmare, suntem nevoiți să supraveghem cu atenție laptele. Există însă și o metodă mai simplă pentru a nu da laptele în foc.

Pune o lingură de lemn peste vasul cu lapte.

O lingură de lemn pusă deasupra vasului în care fierbe laptele ne poate salva. În spuma din apa care fierbe, bulele sunt pline cu abur, nu cu aer. Dacă bula atinge orice are o temperatură mai mică de 100 grade Celsius, aburul se va condensa imediat, iar aceasta sparge bula.

Puteți observa acest efect suflând pe spuma care fierbe. Presupunând că respirația voastră are o temperatură mai mică de 100 grade Celsius, veți vedea cum spuma se retrage. Astfel, lingura de lemn va sparge bulele pur și simplu prin faptul că este rece (sau cel puțin mai rece de 100 C).

Trucul e valabil și atunci când fierbem apă, ciorbe sau diverse alimente precum paste etc. Lingura de metal nu are același efect! Din nou, lingura poate avea sau nu un efect semnificativ, în funcție de cât de repede se încălzește. Se presupune că lingurile de metal nu au acest efect, deoarece se încălzesc prea repede.

Un truc pe cât de simplu, pe atât de eficient. Ne face viața mai ușoară în bucătărie, iar gătitul poate deveni o adevărată bucurie. De acum înainte, veți putea pune laptele la fiert fără grija că acesta ar putea să dea în foc și să provoace o dezordine neplăcută în bucătărie. Un singur obiect simplu, cum este o lingură de lemn, poate face o diferență semnificativă în procesul de gătit, evitând accidentele neplăcute și economisind timp și efort în îndepărtarea spumei sau curățarea aragazului.

Autor: Andreea Inea, publicat la data 07.02.2019

Alte persoane au căutat și
Viziteaza magazinul online

ÎNSCRIE-TE PENTRU A OBȚINE

10% WELCOME GIFT

LA ORICE COMANDĂ!

URMARITI-NE
Aboneaza-te la noutati si primesti 10% la urmatoarea comanda!
© Copyright Zodiacool SRL 2017-2025 Toate drepturile rezervate • RO37138640 • J22/456/2017 • Autorizație metale și pietre prețioase nr. 11837 • Gestionează preferințe cookies
0750619109
Acest site folosește cookie-uri
Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosesc site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. Prin continuarea navigării, ești de acord cu Politica de Cookies.