Transport gratuit peste 145 lei
 
 

Tipuri de zahăr pe care trebuie să le știi!

Tipuri de zahăr pe care trebuie să le știi!
tipuri de zahar

Deși nu este prea sănătos în exces, zahărul face parte din plăcerile vinovate ale vieții. Toate tipurile de zahăr au aceeași menire, și anume, de a

îndulci un preparat, însă fiecare tip în parte este diferit. Iată câteva tipuri de zahăr pe care trebuie să le știi, pentru preparate reușite și delicioase : Zahărul bucăți Fabricat în bucăți de diverse mărimi, el se obține prin cristalizarea unui sirop pur și este cel mai pur dintre toate tipurile de zahăr. Îl poți folosi la prăjituri, la prepararea de sirop și de caramel. Zahărul tos (cristalizat).

Îl găsești în mod obișnuit la orice magazin. Îl recunoști după grăunțele fine, neregulate și separate între ele. Zahărul tos se folosește la prepararea dulcețurilor, a jeleurilor și a piureurilor de fructe. Un mic secret: el mai poate înlocui făina, pentru a tapeta o formă de prăjitură unsă înainte cu unt.

Zahărul praf (glace)

Este zahărul cristalizat, redus la stadiul de pudră foarte fină. Pentru a nu se lipi și pentru a-și păstra aspectul făinos, i se adaugă, de regulă, puțin amidon. Se folosește la pudrarea prăjiturilor, sufleurilor, înainte de a fi introduse în cuptor, să se caramelizeze.

Sfaturi: - diluează-l cu puțina apă pentru a obține o glazură suplă și transparentă, ideală pentru a decora prăjiturile; - amestecat cu albuș de ou bătut spumă și câteva picături de lămâie, se transformă în bezea și se întărește la răcire.

Zahărul candel

Obținut prin cristalizarea unui sirop de mare puritate, zahărul candel are aspectul unor cristale mari, dure și transparente. Îl poți consuma ca atare, pe post de bomboane, sau îl poți folosi la îndulcirea vinului fiert și a grogului, pentru un gust deosebit.

Zahărul gelifiant

Este îmbogățit cu pectină de fructe și acid citric. Scurtează timpul de fierbere a dulcețurilor și a gemurilor, păstrând o savoare naturală a fructelor.

Zahărul aromatizat

Cu vanilie, scorțișoară sau suc de portocală și lămâie, acesta sporește savoarea dulciurilor făcute din griş sau orez, umpluturii diverselor prăjituri, cremelor.

Autor: Andreea Inea, publicat la data 29.07.2020

Taguri: cristale

Viziteaza magazinul online

ÎNSCRIE-TE PENTRU A OBȚINE

10% WELCOME GIFT

LA ORICE COMANDĂ!

URMARITI-NE
Aboneaza-te la noutati si primesti 10% la urmatoarea comanda!
© Copyright Zodiacool SRL 2017-2024 Toate drepturile rezervate • RO37138640 • J22/456/2017 • Autorizație metale și pietre prețioase nr. 11837 • Gestionează preferințe cookies
0750619109
Acest site folosește cookie-uri
Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosesc site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. Prin continuarea navigării, ești de acord cu Politica de Cookies.