Tipuri de zahăr pe care trebuie să le știi!
Deși nu este prea sănătos în exces, zahărul face parte din plăcerile vinovate ale vieții. Toate tipurile de zahăr au aceeași menire, și anume, de a
îndulci un preparat, însă fiecare tip în parte este diferit. Iată câteva tipuri de zahăr pe care trebuie să le știi, pentru preparate reușite și delicioase : Zahărul bucăți Fabricat în bucăți de diverse mărimi, el se obține prin cristalizarea unui sirop pur și este cel mai pur dintre toate tipurile de zahăr. Îl poți folosi la prăjituri, la prepararea de sirop și de caramel. Zahărul tos (cristalizat).
Îl găsești în mod obișnuit la orice magazin. Îl recunoști după grăunțele fine, neregulate și separate între ele. Zahărul tos se folosește la prepararea dulcețurilor, a jeleurilor și a piureurilor de fructe. Un mic secret: el mai poate înlocui făina, pentru a tapeta o formă de prăjitură unsă înainte cu unt.
Zahărul praf (glace)
Este zahărul cristalizat, redus la stadiul de pudră foarte fină. Pentru a nu se lipi și pentru a-și păstra aspectul făinos, i se adaugă, de regulă, puțin amidon. Se folosește la pudrarea prăjiturilor, sufleurilor, înainte de a fi introduse în cuptor, să se caramelizeze.
Sfaturi: - diluează-l cu puțina apă pentru a obține o glazură suplă și transparentă, ideală pentru a decora prăjiturile; - amestecat cu albuș de ou bătut spumă și câteva picături de lămâie, se transformă în bezea și se întărește la răcire.
Zahărul candel
Obținut prin cristalizarea unui sirop de mare puritate, zahărul candel are aspectul unor cristale mari, dure și transparente. Îl poți consuma ca atare, pe post de bomboane, sau îl poți folosi la îndulcirea vinului fiert și a grogului, pentru un gust deosebit.
Zahărul gelifiant
Este îmbogățit cu pectină de fructe și acid citric. Scurtează timpul de fierbere a dulcețurilor și a gemurilor, păstrând o savoare naturală a fructelor.
Zahărul aromatizat
Cu vanilie, scorțișoară sau suc de portocală și lămâie, acesta sporește savoarea dulciurilor făcute din griş sau orez, umpluturii diverselor prăjituri, cremelor.
Autor: Andreea Inea, publicat la data 29.07.2020
Taguri: cristale
ÎNSCRIE-TE PENTRU A OBȚINE
10% WELCOME GIFT
LA ORICE COMANDĂ!