Supă de pui cu găluște pufoase de griș, rețeta tradițională
Supa de pui cu găluște de griș pufoase, o rețetă tradițională care se face cu carne și cu multe zarzavaturi. Să savurăm o porție fierbinte de supă cu
găluște pufoase, care ne trezește amintiri frumoase ori de câte ori ni se face dor de casă, de părinți. TIMP DE PREPARARE: 40 minute. INGREDIENTE. un pui, 2 morcovi, 1 legătură ceapă verde, o rădăcină pătrunjel, 1-2 ardei, o ţelină mică, un păstârnac, 50 g unt, 1, legătură pătrunjel verde. 2 fire usturoi verde, sare, piper boabe şi măcinat. Pentru găluște ai nevoie de: 2 ouă, 100 g griș.
DE INTERES: Delicioasa budincă de orez caramelizată
MOD DE PREPARARE
Supă de pui cu găluşte – rețeta tradițională cea mai simplă
Se spală puiul în câteva ape, se pârleşte 2-3 minute la foc mare. Se mai trece printr-un jet de apă rece, se pune să fiarbă în apă cu un praf de sare.
Se ia spuma şi, după ce începe să clocotească, se adaugă legumele curăţate şi spălate în prealabil.
Supa se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc mediu. După ce au fiert carnea de pui şi legumele, se scot în sită. Ceapa, usturoiul şi albitura se dau la o parte. Morcovul se taie rondele şi se pune în supă.
Se bat ouăle, se adaugă grişul în ploaie şi se formează compoziţia pentru găluşte. După ce a mai clocotit supa câteva minute, se bat ouăle şi se amestecă cu grişul, se formează găluştele şi se lasă să se umfle în supă. La sfârşit, se adaugă untul, sarea şi piperul şi verdeaţa tocată mărunt.
Sursa articol: unica.ro
Autor: Andreea Inea, publicat la data 31.05.2018
Taguri: casa
ÎNSCRIE-TE PENTRU A OBȚINE
10% WELCOME GIFT
LA ORICE COMANDĂ!