Sfaturi practice pentru prepararea peștelui
:contrast(5):quality(50)/https://www.zodiacool.ro/uploads/blog/peste-gatit-8124.jpg)
Gustoasă și ușor de digerat, carnea de peşte poate da naștere unor delicatese culinare. Pentru ca prepararea peștelui să decurgă fără probleme, este
indicat să ții cont de câteva sfaturi utile. Peștele se curață mai întâi de solzi și după aceea de intestine. De asemenea, îți poți ușura munca presărându-l cu sare fină. Îl cureți ușor dacă faci o incizie la baza cozii și împingi solzii cu degetul în sus (spre cap). Carnea de peşte devine plină de arome, mai fragedă și mai gustoasă dacă este stropită pe toată suprafața cu oțet sau suc de lămâie.
Sărarea peștelui se face numai în momentul preparării. Astfel, el își va menține un gust proaspăt. Scapă de mirosul de pesşe de pe mâini cu apă rece în amestec cu oțet, suc de lămâie sau ceapă crudă.
Dacă înainte de a-l prăji și de a-l tăvăli prin făînă îl ții timp 5-10 minute în lapte, peștele va fi foarte gustos. Ȋmpanarea peștelui cu făină, mălai sau pesmet este bine să se facă cu puțîn timp înainte de punerea lui în tigaie. În acest mod, va căpăta o crustă care nu se va mai rupe, iar peștele va avea mai puține grăsimi.
Pentru un peşte prăjit savuros, poți adăuga, în făină sau pesmet, cașcaval sau altă brânză rasă. Vei obține un gust foarte plăcut.
Fileurile de peşte se frig sau se prăjesc pe fiecare parte vreme de 4 minute, peștele mic se frige sau se prăjește vreme de 7 minute pe fiecare parte, iar peștele mare, gătit la cuptor, vreme de 25 de minute.
Peștele sărat îl poți desăra ușor punându-l într-un vas cu apă călduță, suficientă cât să îl acopere, în care adaugi o felie groasă de miez de pâine și puțin lapte dulce, sau câțiva cartofi fierți întregi.
Autor: Andreea Inea, publicat la data 02.09.2020
ÎNSCRIE-TE PENTRU A OBȚINE
10% WELCOME GIFT
LA ORICE COMANDĂ!