Prajitura Nanaimo – Deliciu canadian fără coacere
Extrem de apreciată în Canada, prăjitura Nanaimo este un desert fără coacere, care va face cu siguranță senzație și printre cei mai de seamă invitați.
Prăjitura Nanaimo este ușor de făcut și doar într-o oră și jumătate veți avea o delicatesă canadiană cu blat crocant, cremă aromată și glazură incredibil de delicioasă. Și toate acestea vor fi posibile fără coacere, ci lăsând prăjitura la frigider pentru câteva minute.
Pentru blat aveți nevoie de:
- 200 g biscuiți graham
- 60 g nucă
- 2 linguri de cacao
- 1 ou
- 80 g fulgi de cocos
- esență de vanilie
- 120 g unt
- 50 g zahăr
Pentru cremă aveți nevoie de
- 250 g zahăr pudră
- 60 g unt
- 2-3 linguri de lapte
- esență de vanilie
- 2 linguri de budincă pudră instant
Pentru glazură aveți nevoie de
- 1 lingură unt
- 120 g ciocolată
Mod de pregarare
Începeți prin a topi untul, adăugând ușor cacaua și zahărul, iar apoi oul se încorporează treptat. Compoziția se amestecă bine timp de aproximativ 1-2 minute, până când se îngroașă.
În acest moment, se ia amestecul de pe foc și se adaugă biscuții mărunțiți, alunele tocate, esența de vanilie și fulgii de cocos.
Tapetați o tavă cu foaie de copt și apoi presați blatul (care va fi primul strat din prăjitură) și lăsați la frigider pentru aproximativ jumătate de oră.
În acest timp, pregătiți crema. Mixați ușor untul până devine cremos, moment în care adăugați celelalte ingrediente. Dacă s-a îngroșat mai mult decât ați fi vrut, puteți pune puțin lapte.
Acum, întindeți crema peste blat și lăsați din nou la frigider pentru încă jumătate de oră.
Pentru glazură, topiți la cuptorul cu microunde untul și ciocolata, amestecând la fiecare 30 de secunde. Întindeți glazura peste stratul de cremă și lăsați prăjitura nanaimo încă 30 de minute la frigider.
Poftă bună!
Autor: Andreea Inea, publicat la data 17.08.2020
ÎNSCRIE-TE PENTRU A OBȚINE
10% WELCOME GIFT
LA ORICE COMANDĂ!