Rețete de Jamie Oliver – Pui gătit în lapte
Aceasta rețetă de pui gătit în lapte este cu adevărat deosebită, cu un gust de te face să te lingi pe degete. Deja celebru și în România, Jamie Oliver a
făcut o adevărată carieră din pasiunea pe care o avea de copil – gastronomia. Fie că ești de acord cu stilul său de viață sau cu ideile sale, fie că ești de altă părere, rețetele sale sunt ușor de pregătit, de cele mai multe ori, și delicioase. Astăzi îți propunem una dintre felurile sale de mâncare – pui gătit în lapte. Pentru 4 porții ai nevoie de aproximativ 2 ore și de următoarele.
- 1,5 kg de pui
- ulei de masline
- ½ un baston de scorțișoară
- o mână de salvie proaspătă
- 2 lămâi
- 10 căței de usturoi
- 560 ml lapte
- sare, piper negru, scorțișoară
Înainte de a începe orice altceva, preîncălzește cuptorul până la 190 ° C (375 ° F, respectiv gaz 5). Condimentează carnea cu sare și piper negru din belșug și apoi prăjește-o într-o oală de mărime medie, cu puțin ulei de măsline. Când devine aurie și are o culoare uniformă, carnea este gata pentru următoarea etapă.
După ce scoți puiul din oală, arucă uleiul rămas după prăjire. Va rămâne o crustă lipicioasă și delicioasă, în același timp, care va da o aromă cu totul specială mai târziu. Pune puiul înapoi în oală, împreună cu frunzele de salvie, scorțișoara, coaja de lămâie, usturoiul netăiat și, bineînțeles, laptele. Bagă totul în cuptorul preîncălzit pentru 1 oră și jumătate, iar din când în când scoate-l pentru a-l stropi cu sos din oală.
Înainte de a-l servi, scoate carnea de pe oase, așază-le pe farfurii, turnând sos din belșug. Poți pune alături spanac sau piure ori alt tip de garnitură.
Poftă bună!
Autor: Andreea Inea, publicat la data 09.09.2018
ÎNSCRIE-TE PENTRU A OBȚINE
10% WELCOME GIFT
LA ORICE COMANDĂ!