Gyros cu pui și sos tzatziki
Extrem de gustos, Gyros cucerește și la noi în țară din ce în ce mai mult teren. Rapid de gătit, sățios și cu un gust proaspăt, gyros-ul este una dintre
cele mai indicate variante dintre meniurile de tip fast food. Poți însă să îl faci acasă, fără prea mare efort. Pentru 6-8 porții, ai nevoie de: 900 g piept de pui, 3 linguri iaurt grecesc, 2 cepe roșii tăiate cât mai mărunt, 65 ml ulei de măsline, 60 ml zeamă de la o lămâie, 2 căței de usturoi, 1 lingură oțet din vin roșu, oregano, cimbru și coriandru, sare și piper după gust.
Pentru servire:
- 6-8 lipii
- sos tzatziki (de casă sau din comerț, după preferințe)
- frunze de salată
- 2 roșii tăiate cubulețe
- 1 ceapă roșie mică tăiată mărunt
- castraveți tăiați mărunt
- brânză feta
- măsline
- pătrunjel
Mod de preparare
Amestecă într-un bol mediu uleiul de măsline, iaurtul, zeama de lămâie, oțetul de vin, ceapa și condimentele (după gust). Se pune amestecul într-o pungă ce se poate închide etanș, alături de pieptul de pui pentru marinat.
După aproximativ 2-3 ore, se scoate puiul și se gătește după gust – la tigaie, pe grătar ori în cuptor, iar când este gata se pune pe o farfurie, se unge cu ulei de măsline și se lasă acoperit timp de 10 minute. Apoi, taie-l fâșii.
A venit momentul să faci porțiile – pune în mijlocul fiecărei lipii un strat de carne de pui, feta, pătrunjel, salată, roșii, castraveți, măsline, ceapă roșie și sos tzatziki. Se împachetează bine și se servește cald.
Poftă bună!
Autor: Andreea Inea, publicat la data 13.12.2018
Taguri: casa
ÎNSCRIE-TE PENTRU A OBȚINE
10% WELCOME GIFT
LA ORICE COMANDĂ!