Greșelile care te împiedică să faci paste perfecte
În ciuda rețetelor urmate pas cu pas, ți se poate întâmpla ca pastele să nu iasă ‘’ca la carte’’. Pentru paste perfecte în farfurie, trebuie să
înveți câteva trucuri, ca să eviți dezastrele culinare. Folosești o oală prea mică Ca să ai paste perfecte în farfurie, îți trebuie o oală încăpătoare și adâncă, pe care să o umpli cu apă rece. Nu te sfii cu cantitatea de apă – mai puțină apă înseamnă o cantitate mai mare de amidon și paste lipicioase după ce le scurgi. Lasă apa să fiarbă înainte de a adăuga pastele! Nu pui sare în apă.
Sarea este necesară! Pastele vor fi mai gustoase pentru că absorb mai ușor lichidul și se umflă. În plus, nu vor mai deveni lipicioase. Poți adăuga 1-2 linguri cu sare în apă. Nu trebuie să îți faci griji în legătură cu conținutul ridicat de sare, deoarece pastele nu o vor absorbi pe toată.
Respecţi indicaţiile de fierbere de pe pachet
Cele mai multe tipuri de paste sunt gata în 8-12 minute, însă, de cele mai multe ori este bine să mergi și pe instinct. Lasă pastele să fiarbă până când sunt pătrunse, dar ușor ferme în interior. Testează pastele după aproximativ 6 minute și nu le lăsa până când sunt complet fierte și moi! Mijlocul pastei nu trebuie să aibă culoarea albă intensă, ci să fie opac.
Adaugi ulei
Dacă folosești ulei pentru a evita lipirea pastelor de oală, află că e posibil să obții și paste uleioase de pe care sosul se va scurge. Vei obţine paste fără gust, întrucât sosul nu va fi absorbit. Poți adăuga ulei de măsline doar atunci când nu folosești sos la paste, ci doar le combini cu legume înăbușite.
Nu amesteci pastele puse în apă
Foarte important este să amesteci pastele după ce le-ai pus în apă, mai ales în primele minute, pentru că altfel se vor lipi între ele sau de oală.
Arunci apa în care au fiert pastele
Dacă folosești un sos pentru rețetă, nu arunca apa în care ai fiert pastele! Este bogată în amidon și va subția ușor sosul. Păstrează o cană cu apa în care au fiert și adaugă câteva linguri din ea în tigaia cu sosul preparat pentru ele. Mai lasă pastele pe foc 2 minute, pentru a absorbi cât mai bine lichidul.
Clăteşti pastele cu apă rece
Nu clăti pastele cu apă rece după ce le-ai scurs, deoarece vei îndepărta din amidon şi sosul nu va fi absorbit. Pe de altă parte, poți clăti pastele sub un jet de apă rece doar dacă faci o salată rece de paste.
Autor: Andreea Inea, publicat la data 30.10.2020
ÎNSCRIE-TE PENTRU A OBȚINE
10% WELCOME GIFT
LA ORICE COMANDĂ!