Folosește corect usturoiul în preparate
:contrast(5):quality(50)/https://www.zodiacool.ro/uploads/blog/usturoi-in-mancare-6757.jpg)
Poți pune usturoi în sosuri, supe, mâncăruri la cuptor, mâncăruri pe bază de carne sau peşte, legume ori fructe de mare. Deși iubim usturoiul în rețete,
este bine să știm cum și când să îl folosim mâncăruri, pentru un plus de savoare.
Pregătirea usturoiului
Obișnuiești să tai usturoiul în felii, cu cuțitul? Alege să îl dai mai bine pe răzătoare sau să folosești o presă specială pentru usturoi. Astfel, bucățile vor fi mult mai mici, mai ușor de integrat în rețete.
Pentru un plus de savoare în mâncare, zdrobește ușor cățeii de usturoi înainte să îi adaugi în mâncare. Presează-i ușor, pentru a-și elibera mai ușor uleiurile esențiale din compoziție.
Adăugarea usturoiului în mâncare
Trebuie să știi că usturoiul se arde foarte ușor și de aceea el nu trebuie adăugat niciodată la începutul unui preparat, decât dacă unele rețete specifică clar acest lucru. Dacă prepari mâncăruri care necesită un timp mai îndelungat de gătire, taie usturoiul în felii, pe lungime.
La mâncărurile cu un timp de pregătire mai redus, toacă-l mărunt sau zdrobește-l în presă (îl poți adăuga astfel în rețetele pentru paste sau în sos, când este foarte mult lichid).
Usturoiul copt este un alt ingredient - minune în mâncare: ia căpățâni întregi, presară puțină sare, ȋnveleşte-le în foi de copt și lasă-le vreo oră și jumătate în cuptor, la 160 de grade Celsius.
Rezultă o pastă maronie, fină, care, mixată cu puțin ulei de măsline, cu sare și piper, poate înnobila orice fel de carne la finalul gatirii ei. Fără temperaturi prea înalte!
Când gătești usturoiul, începe cu o temperatură mai mica, pe care să o crești treptat. Astfel, eviți să îl arzi sau să devină crocant și amar.
Autor: Andreea Inea, publicat la data 13.08.2020
ÎNSCRIE-TE PENTRU A OBȚINE
10% WELCOME GIFT
LA ORICE COMANDĂ!