Planul casei după reguli feng shui. Cum să construiești o locuință care atrage energii pozitive?
Cu toții ne dorim o locuință caldă și plină de energii pozitive. Ne putem construi casa cu ajutorul unui plan de reguli feng shui bine realizat
Cuprins:
- Principii și reguli feng shui pentru alegerea terenului și proiectarea casei
- Reguli feng shui pentru construirea casei
- Folosirea hărții Bagua pentru compartimentarea locuinței
- Remedii feng shui pentru fiecare zonă energetică
- Greșeli de evitat
Fie că o construim sau o achiziționăm, locuința poate să reprezinte templul nostru de prosperitate, liniște si stare de bine. Indiferent de natura casei, aceasta poate avea un bun Feng Shui și un flux de energii pozitive.
Decizia de a construi, decora o locuință vine la pachet cu reguli bine stabilite, ce ne vin în ajutor atunci când vorbim despre ”o casă cu bun Feng Shui.”
Principii și reguli feng shui pentru alegerea terenului și proiectarea casei
Feng Shui este egal cu echilibrul.
Ca o casă să fie în echilibru, este mai mult decât necesar să avem cele cinci elemente din natură, apa, foc, pământ, metalul, lemnul în fiecare colt al încăperii.
Este benefic dacă trecem în revistă principiile feng shui atunci când ne construim/amenajăm locuința.
Primul principiu ne îndeamnă să alegem terenul așa cum trebuie.
Potrivit stilului Feng Shui, dacă terenul are formă pătrată sau dreptunghiulară acesta ne indică stabilitate, însă dacă terenul are formă de L sau triunghiulară sunt mari șanse ca energia și qi-ul casei să fie afectate.
Al doilea principiu constă în alegerea unui teren care să nu fie în apropierea unui lac mare, ideale sunt terenurile care au lacuri mici sau râuri care trec prin fața casei.
Reguli feng shui pentru construirea casei
Prima regulă a stilului Feng Shui ne îndeamnă să chemăm norocul în casă, nu prin a deschide ușa și a-l striga, ci prin aerisirea intrării în locuință.
Nu putem avea o intrare aglomerată, ci una aerisită, deoarece potrivit stilului feng shui, energiile oamenilor care ne trec pragul vor pătrunde mai simplu în locuință și se va crea un blocaj energetic încă de la intrarea în locuință.
Pont de luat în calcul, putem agăța un șnur roșu de pragul ușii, iar în zona intrării să avem doar un pantofar.
A doua regulă constă în curățarea locuinței.
Fie că vorbim despre o locuință proaspăt construită sau una care a fost construită acum ceva timp, o curățenie este binevenită întotdeauna.
Potrivit acestui stil, în urma curățeniei alungăm energiile negative.
A treia regulă ne pune creativitatea la treabă și nu oricum.
Aici luăm în calcul cele cinci elemente, apa, lemn, metal, pământ și foc.
Natura este cea mai bună prietenă a noastră când vine vorba de Feng shui.
Este mai mult decât frumos să avem un colt de natură în casă.
Ultima regulă ne atenționează cu privire la poziționarea oglinzilor.
Chinezii spun că acestea trebuie poziționate în locuri în care avem doar lucruri pozitive de reflectat, de exemplu o plantă, sau un tablou care reflect peisaj din natură.
Folosirea hărții Bagua pentru compartimentarea locuinței
Pentru a folosi harta Bagua cu succes putem avea în vedere faptul că energia fiecărui punct cardinal influențează fiecare aspirație din viața individului și se activează folosind obiecte și culori.
Primul pas ne îndeamnă să luăm planul casei, sau planul etajului pe care îl avem de amenajat în stilul Feng Shui. La al doilea pas avem nevoie de o busolă, care să ne indice punctele cardinale.
Al treilea pas constă în schițarea planului în nouă compartimente, sub formă de octagon. Suprapunerea hărții asupra planului casei reprezintă al patrulea pas.
Remedii feng shui pentru fiecare zonă energetică
Pentru a aplica remediile feng shui avem nevoie de harta Bagua care ne arată unde trebuie să mutăm lucruri de mobilier pentru a avea o mai bună viziune asupra casei noastre.
Putem avea în vedere și următoarele remedii: faceți loc pentru nou pentru a pluti ce-i bun, potrivit stilului feng shui, odată cu lucrurile noi, apare și prospețimea.
Ordine atât înăuntru cât și în exterior. Se spune că ordinea exterioară reflectă ordinea interioară, de aceea cu cât avem un exterior curat, cu atât vom aveam și interiorul curat.
Nu adunați lucruri pe care nu aveți de gând să le folosiți, dacă vă doriți ca energia casei să fie fluidă.
Telefoanele mobile și zornăitoare pentru atragerea de vibrații bune, deoarece potrivit anumitor culturi, acestea atrag îngerii și norocul și alungă răul.
Greșeli de evitat
Există câteva greșeli de trecut în revistă pe care le putem avea în vedere în momentul în care ne adaptăm casa în funcție de stilul Feng Shui.
În interiorul casei, nu trebuie să avem uși blocate de obiecte, ușa reprezintă vocea ta. Ușile trebuie să reprezinte pilonul principal prin care energia se mișcă continuu.
Biroul nu trebuie să fie poziționat în camera în care dormim.
Acesta reprezintă munca și cariera noastră. Dacă îl vom poziționa în locul în care ne odihnim, sunt mari șanșe ca randamentul nostru din punct de vedere profesional să scadă.
Baia și bucătăria să nu fie poziționate pe sectoarele de NV- acesta este guvernat de elementul metal mare (metal Yang)și este sectorul tatălui, adică a bărbatului din casă, respectiv SV- fiind guvernat de elementul metal mic (metal Ying) și este sectorul mamei, pentru a nu atrage pierderi materiale sau îmbolnăvirea ad-hoc a părinților.
În toate încăperile casei să se evite șederea sub grinzi deoarece, potrivit chinezilor, acestea pot atrage insatisfacții, planuri eșuate și îmbolnăvirea apropiaților.
Cu siguranță construirea unei case este o muncă titanică, dar dacă avem totul organizat, schițat și ținem cont de principiile Feng Shui nu avem cum să dăm greș.
Ne putem crea propriile noastre reguli, bineînțeles, adaptate stilului Feng Shui. Nu-I așa?
Autor: Maria Astra, publicat la data 07.09.2022
Taguri: casa, prosperitate, remedii feng shui
ÎNSCRIE-TE PENTRU A OBȚINE
10% WELCOME GIFT
LA ORICE COMANDĂ!